marți, 3 februarie 2009

Arta comestibila-ciocolata!

Prudence Emma Staite este un artist contemporan ce lucreaza in primul rand cu substante alimentare.Ea crede ca mancarea insasi este o arta si ca arta ar trebui sa fie interactiva.

« Cred ca arta ar trebui sa fie o maiestrie de care sa se ataseze oricine indiferent de varsta.Arta n-ar trebui sa stimuleze doar ochiul,ci toate simturile,si in cele din urma.....stomacul.Mancarea este un domeniu comun tuturor,dar majoritatea oamenilor o privesc doar ca pe o nutritie.Mancarea este cel mai complex lucru in viata si este asociata cu atatea intelesuri si probleme si de aceea ea este asa importanta pentru noi in mod direct sub forma unei arte materiale.

Totusi mancatul devine tot mai performant dar si problematic.Oportunitatea de a-l intalni,construita de Prudence pentru privitori ,aduce de la sine intrebari : cine priveste mancarea? cine altcineva a atins-o,gustat-o sau muscat-o ? Mai mult,invaluirea de imagini,mirosuri si arome ar putea fi prea puternica.Totusi,fara indoiala,lumea ciocolatei o ajuta pe Prudence sa « incurajeze oamenii sa mediteze asupra relatiei lor cu mancarea,cu arta si cu viata lor »

Toate creatiile sale din ciocolata au un termen de valabilitate indelungat( cel putin 12 luni),artista folosind ciocolata din Franta,Belgia si Italia de cea mai buna calitate.

Prudence poate crea orice din ciocolata.Doar anunt-o la ce te gandesti si ea iti va face imadiat schitele.Ideea creatiilor sale este aceea ca fiecare poate interectiona cu ele mancandu-le,si astfel ele vor deveni o parte din cel ce le consuma,pentru totdeauna !

Cu ajutorul talentului sau incredibil , a reusit sa uimeasca oameni din intreaga lume,imaginatia ei neavand limite :


1.Capuri umane sculptate

Fiecare cap este facut din bucati grele de ciocolata ,de peste 15kg,si totodata avand o aroma pe gustul tuturor.

















2 Perechi de pantofi personalizate

Acesti pantofi din ciocolata,sunt de marime naturala , lucrati manual si pot fi personalizati in functie de gu

sturile fiecaruia cu ajutorul ciocolatei albe sau negre.Fiecare pereche poate fi decorata cu tot felul de accesorii comestibile: spirale,buline,trandafiri sau scli

pici.










3.Accesorii pentru nunta


Toate accesoriile pentru nunta sunt create in asa fel incat sa fie utile,practice si mai ales incredibil de delicioase.

De exemplu,cu ajutorul acestor pahare personalizate,invitatii isi pot gasi cu usurinta locul si le pot consuma pe post de desert,dupa cina.
















4.Alice in tara minunilor

Prudence a creat o serie de ciocolate pe tema Alice in tara minunilor pe care

sunt un deliciu in special pentru copii.Sculpturile sunt raportate la marimea naturala a omului.

5.Cranii

Aceste cranii fioroase pot fi si delicioase! Facute din ciocolata belgiana,au pe deasupra un strat devopsea comestibila,pentru a le da stralucire.









6.Trandafiri

Daca pana acum florile ne-au incantat prin frumusetea si parfumul lor ,acum ne pot incanta

si papilele gustative
















7.Tabla de sah cu piese


Create din bucati solide de ciocolata de peste 1kg,tablele de sah sunt uimitoare.Acum poti manca piesele adversarului……..la propriu.












8.Bijuterii


Aceste bijuterii simpatice sunt purtate de Prudence la toate evenimentele.Facute din zahar si ciocolata sunt visul oricarei femei.










9.Tablouri

Tablourile infatisand personalitati precum Elvis sau Marilyn sunt create din bucati de 2kg de ciocolata,imaginea fiind pictata cu diferite nuante,de la ciocolata alba pana la neagra si puse in rame comestibile poleite in argintiu si auriu












10.Camere comestibile in intregime

Ti-ai dorit vreodata sa se indeplineasca basmele? Ei bine,acum visele tale pot deveni realitate.Prudence a creat aceste camere pline de fantezie,inspirandu-se din povestea Hensel si Gretel « Am vrut sa fac o versiune reala,pe care sa o poti manca.Am visat la asta de cand aveam 6 ani ! » Aceste camere pot fi transportate si montate la orice eveniment,si pot hrani 500 de oameni

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu