miercuri, 4 februarie 2009

Arta in miniatura














Artistii miniaturisti au fost deseori catalogati ca fiind insignifianti,insa opera lor merita privita si examinata mai de aproape.Acesti oameni lucreaza la o scala foarte mica sunt inzestrati cu multa indemanare si rabdare.

Arta in miniatura-Definitie

Definitia artei in minitura difera de la o tara la alta si depinde de de mai multi factori sociali,insa exista 3 lucruri despre aceasta arta la care toata lumea a fost de acord:
1.Cea mai universala definitie a artei in miniatura consta in faptul ca lucrarile trebuie sa fie foarte mici.Majoritatea artistilor aproba ca o lucrare de acest gen este de ajuns de mare incat sa incapa in palma,insa altii le accepta si pe cele mai mari de atat.
2.Indiferent de stilul din care face parte,fiecare lucrare este criticata la fel de aspru ca si picturile de dimensiuni normale.
3. Opera de arta( pictura,desen,sculptura) trebuie sa fie completa si detaliata chiar si dupa ce este supusa amplificarii cu lupa.

Exista doua tipuri de arta in miniatura
Exista doua tipuri de arta in miniatura: picturi si constructii.
Pictura in miniatura este unul dintre cele mai minutioase procese,unde piese ce nu depasesc 8 cm lungime si 8cm latime contin detalii greu de imaginat.Ideea de a picta ceva in miniatura poate fi zguduitoare pentru cineva lipsit de expierienta,dar pentru un artist miniaturist este pur si simplu o zi banala la servici.
Constructiile in miniatura sunt de asemenea des intalnite,reproducand cladiri faimoase sau structuri arhitecturale din orice colt al lumii.

Secretul artei in miniatura

Secretul artei in miniatura este senzatia intensa de prietenie intalnita atunci cand tii o opera de arta in palmele tale.Cand o lucrare e atat de mica,esti invitat sa o aduci putin mai aproape de ochii tai.Iti apleci putin capul si aduci mana ta mai aproape de fata.In acest moment delicat,permiti unei opere de arta sa patrunda in spatiul tau personal.Asta e o modalitate prin care ai tine doar un fluture sau un pui de pisica,intr-un mod gentil si apropiat.

Arta de dimensiuni mai mari iti permite sa treci mai departe fara sa-i dai prea multa atentie.Arta in miniatura iti capteaza atentia asemenea unei flori sau o pietricica frumoasa ratacita prin iarba,adica intr-un mod linistit si personal.Aceasta opera de arta iti cere sa vii mai aproape si sa intrii in lumea ei.








Andrew Gott-Escarabajo roto-5cm x7.5cm











Edelgard Brecht-Sound of Music-6.5 x 6 cm








Pamela Stewart Pearson-Cat - 4.7 x 2 x 2 cm









Commander Geoff Hunt PPHS* RMS MASF MAA RN

HMS 'Agamemnon' (Captain Nelson) and FS' Ça Ira'-10.8 x 14.6 cm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu