joi, 5 februarie 2009

Arta machiajului

Istoria cosmeticelor

Prima dovada arheologica a folosirii cosmeticelor a fost gasita in Egipt
ul din anul 3500 I.Hr .In acea perioada folosirea cosmeticelor nu era un beneficiu ci un risc.Spre exemplu romanii si egiptenii antici foloseau cosmetice ce contineau mercur toxic, deseori plumb.Si Regatul antic al Israelului a fost influentat de cosmetice potrivit Vechiului Testament.

In lumea vestica cosmeticele si-au facut aparitia in Evul Mediu,fiind folosite doar de nobili.
In anii 1800,mach
iajul era folosit in special de prostituate,de aceea Regina Victoria a declarat machiajul ca fiind ceva vulgar si inadecvat fiind tolerat doar pentru actori.
Nici Adolf Hitler nu era adeptul machiajului
spunandu-le femeilor ca vopsirea fetei este doar pentru clovni.
La mijlocul secolului al XX-lea cosmeticele erau folosite de aproape toate femeile din societatile industriale din toate colturile lumii.
Dintre firmele bine cunoscute,cea m
ai veche este L'oreal,fondata de catre Eugene Schueller in 1909 sub numele de Compania Franceza Inofensiva Pentru Colorarea Parului. In SUA piata cosmeticelor a fost dezvoltata in anii 1910 de catre Elizabeth Arden,Helena Rubistein si Max Factor.

In zilele noastre machiatul nu mai este consider
at ceva vulgar sau inadecvat ci o arta.Un make-up artist trebuie sa indeplineasca multe cerinte avand in mainile sale o mare responsabilitate: trebuie sa aiba simt artistic,cunostinte privind cromatica unui machiaj,cunostinte privind pielea si tratarea ei,scopul sau fiind nu numai de a crea o opera de arta desavarsita ci si de a face o persoana sa se simta frumoasa.
Dezavantajul principal insa, este acela ca opera sa de arta nu va dura mai mult de o zi,indepartarea sa fiind absolut necesara pentru binele tenului.

Pentru o femeie obisnuita alegerea culorii potrivite este destul de dificila si multe aleg consultatea cu un specialist ,ceea ce poate fi extrem de costisitor.
Am sa va prezint mai jos cateva posibilitati de a alege culoare ideala de fard si ruj in functie de culoarea ochilor.Sper sa va fie de ajutor:
Asortarea culorilor intr-un machiaj
Ochii negri merg fardati atat cu bleu glaciar ciel si pruna sau visina cat si cu bronzuri calde si verde mar sau smarald.
Ochii caprui se asorteaza cu nuantele de cupru si coniac dar si cu cele de cafea sau nuante fondante de roz
Ruj pentru ochii bruni, caprui - rozul rece, rozul pastel, palid, ciclamen. Prin contrast, acest iris va fi mult mai cald, corneea va fi mai stralucitoare si privirea invariabil sexi. Rujurile in tonuri de maro au calitatea de a oferi o imagine corecta insa fara prea multa sclipire. Si inca un amanunt: mai bine mai mult gloss, decat mai mult sidef. Sideful inaspreste o privire a ochilor caprui.
Jessica Simpson

Ochii albastrii trebuie sa aibe un contrast deci se poate folosi si negrul. Atentie mare insa, la albul ochilor. Acesta poate parea iritat si inrosit daca s-a adaugat o nuanta neconforma, gen roz fucsia sau ciclamen

Ruj pentru ochii albastri - ideale sunt tonurile de caramiziu, bej cald, piersica, orange, portocaliu aprins. Cu aceste nuante ochii albastri devin mai si mai albastri iar privirea va fi foarte sexi. Un ruj roz va deriva in verde sau in gri antracit nuanta irisului dar asta nu este foarte rau mai ales ca nota senzuala tot va ramane. Insa trebuie mare grija in alegerea nuantelor de roz: nuante deschise fine, florale. Foarte bine merge sideful.
Christina Aguilera
Ochii verzi permit albastrul,rozul,portocaliul si pastelul
Ruj pentru ochii verzi - rosul este culoarea complementara verdelui, deci ar fi cea mai buna alegere pentru ruj. Pentru persoanele care au reticenta la rosu pot opta pentru orice alta culoare care contine pigment rosu: roz, orange, maro roscat, grena, violet si asa mai departe. Dar pentru o privire verde, sexi si patrunzatoare, un ruj rosu electric este solutia. Pentru machiajul de zi un gloss rosu transparent ar fi excelent.












Rihanna









Trucuri si sfaturi privind machiajul

Stiati ca puteti crea trei tipuri de machiaj diferite folosind doar trei nuante de fard? Iata cum:

Cele trei nuante de far
d:

1.Fard deschis (pentru luminozitate)
2.Fard moderat
3. Fard inchis (pentru contur)









1: Un machiaj de efect,
extravagant ideal pentru un eveniment de seara in care se folosesc toate cele 3 culori










2.Un machiaj clasic,pentru participarea la activitati din timpul zilei- se
realizeaza folosind numai 2 culori:









3.Un machiajul natural,delicat ce pres
upune folosirea a doua culori:











Cum poti afla ce tip de ten ai:

Priveste-ti incheietura : venele tale sunt albastre sau verzi? Daca sunt albastre atunci ai un ton rece de piele iar daca sunt verzi ai un ton cald
Si rujurile se diferentiaza in tonuri reci si calde si ele trebuie sa se potriveasca cu pielea ta

Sfat: Pentru a da impresia ca dintii tai sunt mai albi, foloseste un ruj de un ton rece






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu