miercuri, 4 februarie 2009

Cum poti face un colaj


Cu totii stim ca o imbracaminte noua nu e completa fara cateva retusuri.O curea de piele,niste ochelari de soare sau o bijuterie te pot ajuta sa fii unic.Dar de ce san e oprim la imbracaminte? Combinatia perfecta de accesorii creative pot tranforma o casa intr-un camin si demonstra originalitatea ta.
Potrivit gazdei emisiunii “Design & Decorating” al programului HGTV –Sherry Ruggieri “Accesorizarea reprezinta arta plasarii si aranjarii obiectelor in asa fel incat sa imbogatesti aspectul unei camere,sa-i adaugi personalitate sic el mai important : sa creezi interes vizual”
Unde gasim accesorii? Putem pur si simplu sa mergem la cumparaturi si sa ne alegem ce ne place sau mai bine,am putea putem sa ni le confectionam singuri si sa le personalizam in functie de interesele si gusturile noastre
Iata numai trei exemple de accesorii care ar aduce putina caldura in casa ta si cum le poti obtine .
Cum poti face un colaj
Cum poti face un colaj?? Destul de usor ,dar mai intai sa vedem ce este unul.Un colaj este un ansamblu de imagini,cuvinte,sau orice altceva care puse impreuna au ca rezultat o compozitie propriu-zisa facuta din parti distincte care sa acopere complet lucrarea.Colajele obtinute din reviste sau ziare vechi sunt modalitati amuzante de a decora orice : de la un perete pana la o coperta de caiet.
Materiale necesare:
-un brat mare de reviste si ziare invechite
-foarfeca
-lipici
-o foaie alba ,un carton sau o coperta de caiet (pentru suport)
Pasul 1
Ia un brat mare de reviste si rasfoieste-le cu atentie.Decupeaza poze,cuvinte sau orice altceva care iti atrage privirea.Continua sa decupezi pana obtii destule bucatele pentru a face un colaj complet
Pasul 2
Alege-le pe cele care-ti plac mai mult si focalizeaza centrul de interes al colajului asupra lor.Decupeaza-le pana ce se vor completa un ape alta.
Pasul 3
Pune toate bucatile la un loc pe foaie asemeni unui puzzle.Ai grija sa nu existe goluri intre ele sau parti neacoperite
Pasul 4
Lipeste toate bucatele incepand cu cele care servesc drept fundal.Nu-ti face griji daca nu va iesi exact cum le-ai pus la inceput.Acopera toate golurile cu poze mai mici si cu cuvinte.
Pasul 5
Taie o bucata de folie transparenta cu 6 cm mai mare decat suprafata colajului
Pasul 6
Acopera colajul cu folia si marginile in exces impatureste-le pe spate ca si cum ai impacheta un cadou.Lipeste-le si apoi .preseaza bine astfel incat san u ramana bule de aer intre cele doau suprafete
Pasul 8
Decupeaza literele din lumele tau si lipeste-le in coltul din dreapta jos in loc de semnatura.Mai departe poti inrama colajul si il poti pune pe perete sau il poti lipi oriunde altundeva: pe un calendar ,pe un caiet ( in functie de dimensiune).Va arata minunat si iti va impresiona si oaspetii.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu